Omega-3 Rybí olej s prírodným vitamínom E (250 ml)
Popis
Rybí olej s prírodným vitamínom E (250 ml)
Až 3475 mg Omega 3 v 10 ml.
Tento olej obsahuje celé spektrum omega 3 mastných kyselín v množstve až 3475 mg v 10 ml. Zároveň ide o dobre využiteľnú, prírodnú formu (a nie vo forme bežných, umelo konvertovaných etylesterov) s prírodnými tokoferolmi (vitamín E). Všetko tak, ako sa nachádza v našich kompletných potravinách. Vďaka vysokému prírodnému obsahu vitamínu E a (bezgáfrovému) extraktu z rozmarínu je produkt skutočne stabilný, neoxiduje rýchlo ako oleje bez vitamínu E, takže ho možno bezpečne použiť na dosiahnutie vysokých dávok príjmu EPA a DHA. Má len miernu rybiu chuť, ktorá je takmer celá prekrytá citrónovým olejom. Obsahuje aj prírodný vitamín E, ktorý zabráni oxidácii oleja a udrží ho stabilný. Jedná lyžica zodpovedá až 5 kapsulám rybieho oleja.
Liter nášho produktu obsahuje menej škodlivín ako jedna priemerná plechovka sardiniek. Jeho denná dávka (cca 10 ml) obsahuje 5x toľko omega-3 mastných kyselín ako porcia sardiniek alebo lososa. Inými slovami, môžete získať veľké množstvo omega-3 mastných kyselín, ale s neporovnateľne menším množstvom škodlivín, ako keby ste jedli ryby.
Dávkovanie: 1 polievková lyžica (10 ml) denne s jedlom. Môžte použiť aj na šaláty, hrianky, do jogurtov, alebo podľa ľubovôle, ale bez tepelnej úpravy. Dávku môžete rozdeliť aj na 1 lyžičku (5 ml) 2x denne.
Skladovanie: Chráňte pred svetlom, na suchom a chladnom mieste, najlepšie v chladničke. Trvanlivosť: Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 mesiacov po otvorení.
Zloženie: čistený rybí olej, rastlinný výťažok bohatý na tokoferoly (vitamín E) (bez sóje), citrónový olej, prírodný antioxidant: výťažok z rozmarínu (bez gáfru).
Účinné látky |
10 ml obsahuje |
Omega-3 mastné kyseliny celkovo |
3475 mg |
EPA |
1725 mg |
DHA |
1150 mg |
ALA+DPA+SPA |
600 mg |
Prírodný vitamín E (zmes alfa-, beta-, gama- a delta- tokoferolov) |
24 mg α-TE (200% RDA *) |
*Odporúčaná denná dávka pre dospelú osobu
Hlavné výhody konzumácie rybieho oleja
Vymenovať všetky výhody konzumácie rybieho tuku, teda správny pomer omega-3/6, dostatočná hladina mastných kyselín EPA, DPA a DHA, je takmer nemožné. Najdôležitejšie výsledky potvrdené výskumom sú tieto:
Mozog a nervový systém:
Vplyv na náladu a podráždenosť.
Vplyv na v procesoch učenia a rozvíja inteligenciu.
Kardiovaskulárny systém:
Pomáha udržiavať pružnosť ciev, upravuje srdcový rytmus a hladinu cholesterolu.
Ďalšie priaznivé účinky:
Všeobecné protizápalové.
Má dobrý vplyv na očné kapiláry.
Pomáha udržiavať zdravé vlasy a pokožku.
V prípade vysokej hladiny EPA a DHA v krvi sa teloméra, ktorá chráni konce reťazca DNA, skracuje pomalšie, čo je v súčasnosti najpresnejší ukazovateľ dĺžky života.
O omega-3
Ideálny pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín je nevyhnutný pre správne fungovanie nášho organizmu. Zatiaľ čo omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA produkujú látky podobné hormónom, ktoré zmierňujú zápal, látky, ktoré zápal zvyšujú, vznikajú pri nadmernej konzumácii omega-6 mastných kyselín. Väčšina najčastejších (tzv. civilizačných) chorôb vzniká v dôsledku chronického zápalu, ktorý výrazne zvyšuje samotné starnutie.
Obnovenie zdravého pomeru omega-3/6
Ľudia sú geneticky „navrhnutí“ na pomer omega-3/6 mastných kyselín blízky 1:1. Obsah tuku u našich predkov bol rovnaký ako u príslušníkov dnes žijúcich zdravších etnických skupín. Keďže len zriedka jeme morské ryby, no zároveň konzumujeme veľa rastlinných olejov (najmä slnečnicový olej) s vysokým obsahom omega-6, pomer medzi týmito mastnými kyselinami sa výrazne posunul smerom k omega-6 (1:8 – 1:32). To vyvoláva chronický zápal a ten môže byť zdrojom mnohých chorôb.
Najlepším riešením na obnovenie správneho pomeru je výrazne obmedziť konzumáciu potravín bohatých na omega-6, pravidelne jesť morské ryby alebo aspoň užívať kvalitné doplnky stravy s obsahom EPA a DHA.
Prečo väčšina rastlinných omega-3 olejov nie je dobrá?
Rastlinné oleje s obsahom omega-3 nie sú s výnimkou oleja z rias vhodné, pretože obsahujú kyselinu alfa-linolénovú (ALA) ako omega-3, nie EPA a DHA, ktoré sa však nepremieňajú, alebo len veľmi málo sa v ľudskom tele premieňajú na užitočné EPA a DHA mastné kyseliny.
Omega-3 živočíšneho pôvodu a získané z rias sú pre človeka najužitočnejšie. Rastlinná omega-3 (ALA), okrem toho, že sa len v malej miere dokáže transformovať na užitočné formy EPA a DHA, znižuje produkciu užitočnej mastnej kyseliny nazývanej kyselina dihomo-gama-linolénová, ktorá má tiež protizápalové účinky v našom tele. Keďže produkcia tejto rovnako dôležitej mastnej kyseliny sa znižuje aj nadmernou konzumáciou omega-6, je obzvlášť dôležité nekompenzovať omega-3 rastlinnými zdrojmi, ktoré sú zároveň bohaté na omega-6.
Prečo je tento rybí olej kvalitný?
Je vysokočistený, aby neobsahoval zdraviu škodlivé látky.
Vysoký obsah EPA a DHA.
Vysoká stabilita oleja a teda minimalizácia oxidácie omega-3 mastných kyselín v tele aj počas skladovania.
Je to tak pretože ide o purifikovaný rybí olej, stabilizovaný veľkým množstvom prírodnej zmesi tokoferolov (bežne známej ako komplex vitamínu E) a extraktu z rozmarínu bez gáfru. Výrobky z mäkkých želatínových kapsúl nie sú ekonomické a správny účinok sa cez kapsule dosiahne len veľkým množstvom kapsúl, preto je vhodnejšia lyžičková forma. O jeho jemnú chuť bolo postarané pridaním prírodného citrónového oleja.
Výrobca: GAL Vital SynergyTech, Maďarsko.
Objem: 250 ml |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.