Glycín 250 g Prírodné a zdravé sladidlo

 
 

Glycín je prírodné a zdravé sladidlo. Využitie: Sladenie, optimálna hladina cukru v krvi, mladistvá pleť, pokojný spánok.

Dostupnosť Skladom
7 €    
Kód tovaru 1824
Značka GAL
Kategória Iné produkty
 

Glycín 250 g - prírodné a zdravé sladidlo

 

 

Glycín je prirodzená aminokyselina nachádzajúca sa vo veľkom množstve v kolagéne. Pre svoju sladkú chuť bez akéhokoľvek zápachu je vhodný aj na sladenie jedál/nápojov. Jeho sladkosť je približne rovnaká ako u bežného kryštálového cukru. Je tepelne odolný, takže ho možno použiť do koláčov a teplých nápojov.

Na rozdiel od polyalkoholov (napr. xylitol/brezový cukor, maltitol či erytritol) nespôsobuje tráviace ťažkosti. Na rozdiel od väčšiny sladidiel nepreťažuje naše telo, pretože jeho sladká chuť nie sú prázdne kalórie, keďže glycín je zložkou bielkovín a naše telo s ním tak aj zaobchádza.

 

Čo je Glycín?

Glycín je aminokyselina nachádzajúca sa v najväčšom množstve v kolagéne. V iných zdrojoch bielkovín sa vyskytuje len v malom množstve. V súčasnosti konzumujeme oveľa menej bielkovín kolagénového typu ako naši predkovia, keďže jedlá ako vývar z kostí, želé, držky a podobné jedlá už nie sú príliš v móde. Toto nebolo typické počas našej evolúcie. Preto je dopĺňanie stravy glycínom na mieste a ešte vám pomôže zbaviť sa závislosti na škodlivom cukre.

 

Dávkovanie: Pred spaním rozpustite 1 vrchovatú čajovú lyžičku v 1-2 dl vlažnej tekutiny (napr. vody) a pomaly popíjajte alebo cmúľajte bez vody. Odporúča sa tiež konzumovať malé množstvo (1 vrchovatá čajová lyžička alebo 1 čajová lyžička) po jedle, ak vaše jedlo neobsahovalo proteíny kolagénového typu. Glycín konzumovaný po jedle teda pomáha vyrovnávať pomer aminokyselín spotrebovaných s jedlom. Dá sa primiešať do kávy alebo akejkoľvek tekutiny a dá sa zapiecť aj do koláčov.

 

Prečo je glycín dôležitý?

Niekoľko štúdií potvrdilo, že suplementácia glycínom má množstvo pozitívnych účinkov, z ktorých sa ako najúspešnejšie ukázali tieto:

 

Optimálna hladina cukru v krvi

Znižuje účinok sacharidov na zvýšenie hladiny glukózy v krvi lebo zvyšuje účinnosť inzulínu.

Takmer vôbec nezvyšuje hladinu inzulínu, ale zvyšuje hladinu prospešného glukagónu, ktorý je „opakom“ inzulínu.

 

Tuky

Znižuje vysoké hladiny tukov v krvi pozorované v prípadoch inzulínovej rezistencie

 

Pokožka

Naša pokožka obsahuje značné množstvo kolagénu, takže obsahuje aj veľa glycínu. Dobre preskúmaným a známym účinkom kolagénových peptidov je redukcia vrások a zvýšenie elasticity našej pokožky. Táto vlastnosť je z veľkej časti spôsobená vysokým obsahom glycínu. Kolagén, glycín, vitamín C, extrakt z hroznových šupiek a semien a bioflavonoidy tvoria skvelú kombináciu, ak chceme zachovať mladistvosť našej pokožky.

 

Nervový systém

Malé množstvá zvyšujú bdelosť a cirkuláciu v mozgových mikrokapilárach.

 

Detoxikácia

Existujú o tom len štúdie na zvieratách, ale na základe týchto štúdií zlepšuje funkciu pečene aj obličiek a zvyšuje produkciu glutatiónu, silnej detoxikačnej a antioxidačnej látky.

 

Spánok

Niekoľko štúdií skúmalo priaznivé účinky glycínu na spánok. Zistenia naznačujú, že glycín užívaný pred spaním (3 g) zlepšuje kvalitu spánku, urýchľuje zaspávanie, znižuje skoré prebúdzanie a vedie k pokojnejšiemu stavu aj pri menšom spánku. Šesť hodín spánku s glycínom malo za následok mnohonásobne lepšiu kvalitu spánku ako osem hodín spánku bez glycínu.

 

Život predlžujúci účinok

Pri pokusoch na myšiach znížený príjem kalórií – spolu s prospešným príjmom mikro/makronutrientov – účinne predlžuje životnosť myší. Jeho účinok bol už potvrdený u opíc a čiastočne aj u ľudí. (Samozrejme, celoživotné experimenty s kalorickou depriváciou nemožno na ľuďoch vykonávať z etických dôvodov, takže ich účinky boli odvodené len z merania dĺžky tzv. telomér.) Ešte dlhšie dĺžky života (+40 %) ako pri kalorickej deprivácii sa však dosiahli v experimentoch na myšiach, v ktorých bol obmedzený príjem aminokyseliny metionín.

 

Neskôr boli podobné výsledky dosiahnuté doplnením stravy myší o veľké množstvo glycínu. Stáva sa to preto, že glycín obmedzuje využitie metionínu z potravy, čím sa vyrovnáva pomer aminokyselín absorbovaných z bielkovín v krvi. Tento proces ešte nebol študovaný na ľuďoch, ale predpokladá sa, že je tiež účinný. Keďže väčšina potravín obsahuje veľa metionínu, diéta so zníženým obsahom metionínu je v praxi ťažko realizovateľná, avšak glycín konzumovaný po jedle (napr. dezert alebo nápoj sladený glycínom) môže simulovať život predlžujúcu diétu so zníženým obsahom metionínu.

 

Upozornenie: Neprekračujte odporúčané dávkovanie! Výrobok nenahrádza vyváženú, pestrú stravu a zdravý životný štýl. Uchovávajte mimo dosahu detí.

 

Výrobca: GAL SynergyTech, Maďarsko.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Bezpečnostná kontrola